Dos nun foron abondos

Saúl Berjón firmó los dos tantos énte un Rayo Vallecano que demostró eficacia máxima pa llevar los trés puntos del Carlos Tartiere

El Real Uviéu nun pudo brinda-y un trunfu a la so afición na estrena de lliga nel Carlos Tartiere. El conxuntu uviedista acabó perdiendo un partíu que se-y punxo llueu de cara, nuna primer xornada onde l’afición nun quixo perder el debú de los sos n’estadiu uviedín.

Los primeros minutos, depués de l’alcordanza a les víctimes de los atentaos de Barcelona y Cambrils, y de los abonaos y ex-xugadores del Real Uviéu finaos, foron pa los locales. Dellos córners y averamientos a la portería d’Alberto, qu’acababen ensin premiu pa los azules, hasta’l gol de Saúl. Un disparu potente, entornáu a la esquierda, colábase cruciáu na meta del conxuntu madrilanu y ponía l’un a cero en marcador. Poco duró l’allegría nel Tartiere, porque a los pocos minutos el Rayo Vallecano llograba l’empate, en xugada a balón paráu. Verdés tuvo la más clara, nun remate de cabeza que nun foi quién a algamar a la salida d’un córner, y el conxuntu madrilanu respondía col segundu antes del descansu.

Empezaba la segunda parte col Real Uviéu buscando l’empate, y Toché nun foi quién a rematar un bon centru de Saúl Berjón dende la esquierda. Llegó entós el tercer gol del Rayo Vallecano, Anquela movió’l bancu pa camudar el sistema y buscar fondura peles bandes, con una defensa de trés y Mossa y Johannesson nos llaos. Alberto intervieno pa tornar un bon remate de Linares, y llegó’l segundu de Saúl Berjón, nuna bona xugada individual, que firmó batiendo a Alberto nun mano a mano énte la meta del conxuntu madrilanu. Linares tuvo la postrera más clara, que s’afrelló en llargueru, y el Real Uviéu buscó l’empate hasta’l noventa ensin atopar premiu.

Primer derrota de la temporada, col equipu volviendo a los entrenamientos el martes a les 10:00 hores n’El Requexón.