Skip to main content
AST

Arguyu INQUEBRANTABLE

Mossa anota los dos goles d’una gran victoria del Real Uviéu énte’l Sporting nun Tartiere que disfrutó d’un trunfu históricu

There are no reactions yet. Be the first!

El Real Uviéu volvió demostrar que con humildá, trabayu y aunión los suaños puen facese realidá. Yeren trés puntos, énte’l Sporting de Xixón, pero pa l’afición uviedista significaba muncho más qu’un partíu de fútbol. Y disfrutó, arguyosa como nunca, de la so historia, el so presente, y de los suyos.

Anquela apostó pol once de gala, y el Real Uviéu fíxose col control del partíu dende’l principiu. Na primer llegada del Sporting, Jony adelantaba al conxuntu xixonés rematando, depués de dellos refugues de la defensa uviedista, y ponía’l cero a un en marcador. El Tartiere llevantó al so equipu, qu’en nengún momentu-y perdió la cara al partíu, y siguió teniendo averamientos a la meta de Mariño. Pasada la media hora de partíu, Mossa entraba n’área pela esquierda pa discurrir un disparu, cuasi en suelu, que suponía l’empate a un gol. El Tartiere volvía apertar, y algamábase’l descansu con tables en marcador.

Namás empezar la segunda, volvía Mossa a arrincar un gran disparu entornáu a la derecha, que se metía pela escuadra de Mariño, poniendo al Real Uviéu per delantre en marcador. A partir d’entós el conxuntu carbayón lluchó, trabayó y siguió incansable, y col arguyu inquebrantable, pa defender la ventaya hasta’l pitíu final.