Un puntu para despidir l'añu

L'equipu empató (1-1) n'El Sardineru con gol de Juanjo Nieto y caltuvo la resultancia con un xugador menos

La tarde púnxose pronto de cara para un Real Oviedo que repitía once énte'l millar de oviedistas movíos al Sardineru. Los primeros minutos fueron azules. Llegaben con claridá y peligru los de Rozada. Avisó Borja Sánchez nuna bona acción individual. Y anotó Juanjo Nieto con un gran disparu na área, escorado a la derecha, cruciando'l tiru y marcando el cero a unu. Ortuño protagonizó la postrera clara de la primer metá, chutando na área dende la esquierda pero estrellando'l balón na rede. Apertó'l Racing nos últimos minutos antes del descansu, y Jordi Figueres roblaba l'empate a cinco minutos de terminar la primer metá.
Na segunda controló más el xuegu l'equipu local, especialmente a partir de la espulsión de Tejera, tres revisión de VAR. Entraron Lolo, Ibra y Mossa dende'l banquín y el delanteru senegalés tuvo la más clara nun control y xiru na área que terminó col so disparu nes manos del porteru. Moi vio la segunda mariella y los postreros compases del alcuentru fueron de máxima tensión, con un centru de Mossa que terminó con derribu de Ibra na área. Reclamábase penalty pero'l arbitru prefirió nun revisar y pitar el final del partíu.
Repartida de puntos y aplausu mutuu ente equipu y afición nel postreru partíu de 2019.