Inesplicable

L'equipu terminó perdiendo, encaxando dos goles en nueve minutos, en poniéndose per delantre nel marcador

El Real Oviedo llegaba a Ponferrada a pola primer victoria de la temporada. Primer partíu de visitante para Javi Rozada, con cambeos nel once, partiendo minutos y dando entrada a Borja Sánchez d'entamu, Lucas nel llateral derecho y Tejera, de regresu.

Con una primer parte totalmente controlada, l'equipu goció del so primer acercamientu claru nun remate de cabeza de Joselu na área, qu'atrapó Manu García. Una mano del meta local fuera de la área para estenar énte la
llegada de Ortuño quedóse en tarxeta mariella. Y Saúl tuvo la postrera antes del descansu, con un potente disparu afechu al primer palu que tapó la meta local unviando a córner.

Tres el descansu,y col mesmu guión, Joselu estrellaba un pase de Mossa a la cruceta. El delanteru ganaba'l llombu a los centrales y cuando se cantaba'l gol el so disparu estrellar nel poste. El peligru llegaba pola esquierda, y dende ehi punxo Borja Sánchez un balón colgáu a la área que Ortuño remató de cabeza y convirtió en gol. La Ponferradina respondió, en tan solo trés minutos. Anotaben los locales nel 59 l'empate, y nel 64 el 2-1 que resultaría definitivu. Rozada dió refrescu dende'l banquín pero'l golpe foi demasiáu duru de dixerir. Intentólo, con menos aciertu qu'emburrie l'equipu oviedista y nun llogró camudar 2-1 final.