Bregar, lluchar y ganar

El Real Uviéu suma la quinta victoria siguida (3-0) despidiendo l’añu con una comunión perfecta cola grada y un gran partíu nun Tartiere entregáu

Nos suaños de los uviedistes quiciabes tuviere una despidida d’añu como la vivida esta tarde nel Carlos Tartiere. La quinta victoria siguida, contundente énte un bon rival, y con un ambiente inmeyorable ente equipu y grada, que volvió convertir l’estadiu uviedista n’inquebrantable.

Con un únicu cambéu nel once, obligáu pola sanción de Yeboah, el Real Uviéu plantó cara a una atrevida Cultural Leonesa que lluchó pol control del balón nos primeros compases del alcuentru, pero atopóse col gol tempraneru d’Aarón Ñíguez, que volvió a la titularidá pela puerta grande. Anotó l’ilicitanu a los diez minutos de partíu y el Real Uviéu empobinó l’alcuentru. Saúl tenía’l segundu poco depués, pero remató alto un centru de Johannesson dende la derecha. Llegaron los meyores minutos de la Cultural, pero’l Real Uviéu trabayó a fondu en defensa. Linares nun llegó a un gran pase de Saúl, tres de recuperación en presión de balón; y Christian Fernández unvió alto un remate de cabeza en llanzamientu de falta de Saúl. La más clara de la primer parte túvola Johannesson, nuna contra que Saúl-y dexó en bandexa, pero tres de la carrera’l defensa uviedista nun pudo nel mano a mano col meta llionés.

Tres del descansu, el Real Uviéu mató l’alcuentru con un gol de Carlos Hernández en falta botada por Berjón y, a pesar de les munches ocasiones, primero d’Aarón qu’afrelló en poste un remate a centru de Mossa y depués de Linares que disparó en delles ocasiones pero atopóse de contino col porteru de la Cultural, foi Cotugno, de cabeza, quién firmó’l tercer y definitivu tantu d’un Real Uviéu que medró de la que pasaben los minutos y disfrutó d’una gran victoria énte un Carlos Tartiere entregáu. Una victoria nueva que va dexar al Real Uviéu recibir el 2018 terceru na clasificación, a un puntu del ascensu directu, p’allegría de l’afición.